Un angajat vamal, prins cu mita în buzunar: A încercat să fugă cu un ofițer CNA pe capotă // VIDEO

retinere

Un inspector din cadrul Direcţiei juridice al Serviciul Vamal şi un intermediar au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori într-un dosar de corupţie. Ambii sunt bănuiţi că ar fi estorcat 2000 de euro de la un cetăţean pentru a nu documenta o contravenţie.

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruţi de vameş, prin intermediar, pentru a nu începe procedura de încasare a contravalorii unui autocar de model Mercedes ACTROS, estimat la 15 600 euro. Autocarul, care aparţine denunţătorului, ar fi fost stopat anterior de către angajaţii serviciului echipe mobile Centru din cadrul Serviciului Vamal, în timp ce transporta 1400 de litri de motorină fără acte de provenienţă.

Reţinerea în flagrant a avut loc aseară în oraşul Ialoveni, strada Ştefan cel Mare. Vameşul a fost prins după primirea ultimei tranşe, în valoare de 750 de euro, iar intermediarul – cu 250 de euro. Anterior, încă 1000 de euro au fost transmişi sub controlul CNA.

Operaţiunea de ieri s-a lăsat cu unele incidente, iar participanţii la reţinere au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi tamponând unul dintre ofiţeri.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 324 Cod penal –corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By