Timofti la întrevedere cu Marius Lazurca la final de mandat

timofti lazurca

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti l-a primit miercuri, 22 iunie, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Decan al Corpului Diplomatic, Excelența Sa, Marius Lazurca, într-o vizită de final de mandat.

La întrevederea cu șeful statului au fost prezenți toți membrii familiei Lazurca.

4

timofti familia lazurca

Președintele Timofti i-a mulțumit Ambasadorului pentru activitatea sa diplomatică în Republica Moldova și pentru sprijinul oferit de România pe parcursul acestor ani, în materie de integrare europeană. De asemenea, șeful statului a menționat intrarea în normalitate a relațiilor bilaterale, care au la bază comunitatea de istorie, cultură și limbă română.

La rândul său, Marius Lazurca și-a exprimat mulțumirea pentru reușitele Republicii Moldova în contextul parcursului european.

„Acordul de Asociere a devenit principalul generator de reformă în Republica Moldova. Acest efort schimbă din temelii Republica Moldova. La fel s-a întâmplat în România și în statele din Europa centrală și răsăriteană”, a declarat diplomatul.

În cadrul întrevederii, Ambasadorul Lazurca a apreciat etalonul adus în politica de la Chișinău de Președintele Timofti, de care ar trebui să țină cont și viitorul șef de stat.

„Rolul pe care l-ați jucat a fost unul providențial. Suntem în logica reformelor pro-europene deoarece dumneavoastră ați fost un element de stabilitate, dar și de rezistență, pentru că ați descurajat anumite procese riscante, la un moment dat”, a mai spus Ambasadorul Românei în Republica Moldova.

Marius Lazurca este Ambasador la Chișinău din 2010 și a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova de către Președintele Nicolae Timofti.

Amintim că Marius Lazurca își încheie luna aceasta mandatul în calitate de Ambasador, el urmând să fie numit ambasador în Ungaria. Anterior, diplomatul anunța, pe o rețea de socializare, că la sfârșitul lui iunie va părăsi RM împreună cu familia sa.

You may also like

Comments are closed.

By