Telenovela martorilor propuși de Filat continuă! Acum vrea să-i aducă forțat prin Curtea Constituțională

filat sputnik md.jpg5

Avocații fostului premier Vlad Filat au recurs la un nou truc pentru a încerca să aducă forțat martorii apărării în instanță. Astfel, apărarea lui Filat a depus mai multe cereri, inclusiv excepția de neconstituționalitate referitor a două articole din Codul de procedură penală și vor merge la Curtea Constituțională. Apărarea lui Filat consideră astfel că aceste norme contravin Constituției și vor ca martorii să fie aduși în continuare silit, doar că nu de părți, ci de judecători.
De menționat că în cadrul ședinței de judecată de astăzi nu s-a prezentat niciun martor. Avocații lui Vlad Filat au cerut și anterior ca martorii să fie aduși siliți, deși nu au prezentat dovezi care ar confirma că ei au chemat martorii incluși în listă. Procurorii declarau în repetate rânduri că avocații lui Filat pur și simplu tergiversează intenționat procesul de judecată.

„Am solicitat ridicarea unei excepții de neconstituționalitate. Pe durata acestui proces, noi am încercat să explicăm că nu este obligația apărării să ducă martorii în instanță. Articolul din Codul de Procedură Penală reflectă că ar fi în sarcina părților să aducă martori în instanță. Aceste norme contravin Constituției, mai exact art. 20 și 26 din Legea fundamentală, nemaivorbind de art. 6 din Convenția CEDO. Am insistat întotdeauna că aceste norme sunt neconstituționale, iar martorii trebuie să fie aduși de judecători”, a declarat avocatul Igor Popa, citat de realitatea.md.

Reamintim că anterior avocații lui Vlad Filat au fost criticați pentru că au chemat în calitate de martori persoane care nu au nicio tangență cu învinuirile care i se aduc în dosarul penal aflat pe rol în instanța de judecată.

sursa: democracy.md / foto: sputnik.md

You may also like

Comments are closed.

By