„Sluga” de lux din jurnalismul autohton pe care îl invidiază și un occidental

val1_56326800

Sluga clanului Țopa, Val Butnaru, este caracterizat de un jurnalist român ca un tip care se ocupă cu de toate, care miroase bine afacerile profitabile și are o logică asemănătoare cu conținutul poșetei unei femei. De asemenea, Butnaru este un „narcisism care frizează patologic” și o slugă de lux care trăiește într-o bunăstare demnă de invidiat.

Jurnalistul Mihai Conțiu dedică un editorial în ziarul Moldova Suverană subiectului finanțării mass-mediei autohtone de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) și se arată deranjat că Val Butnaru se plânge că DRP nu mai finanțat ziarul Jurnal de Chișinău și o emisiune unionistă de la Jurnal TV. „Nu de mult, l-am auzit pe Val Butnaru, într-o emisiune de la Jurnal Tv, plângând-se că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) de la București nu a mai finanțat ziarul Jurnal de Chișinău şi o emisiune unionistă de-a lui de la acest post de televiziune”,  a scris Conțiu.

El îl critică pe Butnaru, apropiat de oligarhul Victor Țopa, pentru că este doar cerșește bani și s-a transformat în „cerșetor îmbrăcați în frac”. „România trebuie să mai subvenționeze apariţia unor ziare sau televiziuni în această ţară? În tot acest timp, aceşti patroni de ziare şi revistă trebuia să demonstreze României că au spirit de iniţiativă, că s-au adaptat economiei de piaţă şi că sînt profesionişti, iar asta pentru a le demonstra românilor că sunt performanți la ei acasă, că au primenit această ţară astfel încît să fie jinduită de România. (…) De reţinut că aceste slugi de lux trăiesc într-o bunăstare demnă de invidiat şi de către un occidental care are un salariu de 3000 de Euro pe lună! (…) De-a lungul anilor, ei au preferat să ia bani de la români ca să fie independenţi, dar, simultan, s-au lăsat cumpăraţi şi de politicieni locali, fapte care i-au transformat în nişte cerşetori îmbrăcaţi în frac, cu papion la gît şi cu mentalitate de interlopi intelectuali. La fel este şi Val Butnaru, iar memoria dramaturgului român Teodor Mazilu o ştie prea bine”, a mai scris Conțiu.

De asemenea, Conțiu face și un portret caracteristic lui Butnaru. „Pentru cei care nu ştiu, Val Butnaru este un tip care se ocupă cu de toate – este jurnalist, un fel de scriitor, cu un nas care miroase bine afacerile profitabile. Logica lui este asemănătoare cu conţinutul poşetei unei femei – ştie doar cîţi bani are acolo şi că mai are şi rujul de buze în ea, căci în rest e haos. Fiind probabil frustrat de o înfăţişare fizică nu tocmai generoasă, insul este de un narcisism care frizează patologic. Îi place la nebunie să fie moderator de televiziune, chit că vorbeşte în aceeaşi limbă română ca şi ţiganii din cartierele bucureştene Ferentari sau Chitila, adică cu „e bune” şi „dom’ derector”, consideră Conțiu.

 

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By