7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Setoși de bani! Nesimțirea șoferilor de microbuz nu are margini: Cer taxă de la copiii mai mici de 7 ani // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un filmuleț, postat de Curaj.md, a stârnit revolta cetățenilor. Imaginile au fost filmate în microbuzul 135, care circulă spre Trușeni. Scandalul a pornit după ce șoferul i-a cerut unei femei să achite călătoria și pentru nepotul său de 6 ani. Bunica s-a revoltat, spunându-i că nu are dreptul să ia bani pentru un copil care nu a împlinit 7 ani, conform legislației. Șoferul, în schimb, vorbit grosolan și a insistat ca femeia să coboare din transport.

Acesta nu este unicul caz. Unul similar a avut loc la sfârșitul lunii mai. Un șofer de microbuz de pe ruta 140A (foto mai jos) a avut același tupeu – să ia taxă de la un părinte pentru copiii minori.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 31 mai. O mămică a urcat cu doi copii, care nu au împlinit vârsta de 7 ani. La intrare, femeia îi dă șoferului 10 lei, acesta în schimb îi întoarce doar 4 lei, în loc de 6 lei. La întrebarea de ce a luat taxă și pentru un copil minor, acesta a spus că s-au ocupat de fapt după locuri în maxi-taxi, iar pentru loc se achită și a îndemnat pasagera să citească regulamentul lipit de geamul microbuzului.

În pofida scandalului, șoferul a refuzat să-i restituie pasagerei banii.

microbuz 140

microbuz 140.jpg5

microbuz 140.jpg4

Conform Regulamentului transporturilor auto de călători şi bagaje, pasagerul are dreptul să fie însoţit de un copil în vîrstă de pînă la 7 ani inclusiv, care va călători gratuit dacă nu ocupă un loc aparte pe scaun; iar în cazul cînd este însoţit de cîţiva copii cu vîrste de pînă la 7 ani inclusiv, pentru fiecare copil, în afară de unul transportat gratuit, să achite 50% din costul total al călătoriei pasagerului matur, cu dreptul de a ocupa un loc separat. Costul călătoriei pentru copiii cu vîrste de la 7 la 10 ani inclusiv este achitat în mărime de 50% din preţul deplin al călătoriei pasagerului matur, avînd dreptul a ocupa un loc separat pe scaun. Pentru călătoria copiilor în vîrstă de peste 10 ani se achită tariful deplin.

În schimb, în Regulamentul transporturilor auto de călători şi bagaje în municipiul Chișinău se spune doar că minorii, până la 7 ani, nu achită taxa.

regulm

Contactat de Moldova24, administratorul rutei 135, Sergiu Olaru, a refuzat să răspundă la întrebări. A spus doar să-l contactăm luni, când va oferi mai multe informații presei, după care a închis telefonul.

Administratorul rutei 140A nu a fost de găsit. Numerele de telefoane, afișate în microbuz și pe site-ul companiei „Urbantrafik”, aparțin altor persoane.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img