Şeful „Spaţiilor Verzi” de la Buiucani, pus oficial sub învinuire, după ce un copac a căzut peste o femeie

prabusit

Procuratura municipiului Chişinău i-a înaintat astăzi învinuirea şefului sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, acuzat de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane (art.329 alin.(2) lit.a) Cod penal). Procurorii au depus demers privind aplicarea în privinţa învinuitului a măsurii prventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Cauza penală a fost pornită acum două zile, după ce procurorii au reţinut în acţiunile factorilor de decizie ai Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu. Potrivit materialelor urmăririi penale, începînd cu anul 2008, fiind sesizate în repetate rînduri de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor, persoanele publice nu au reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriul deservit, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

În rezultatul acţiunilor neglijente ale acestor persoane publice, o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, iar în sectorul Botanica au fost rănite două persoane, care, la fel, au avut de suferit în rezultatul prăbuşirii copacilor. De asemenea, s-au produs ruperi de copaci, care în timpul căderii, au provocat daune în proporţii mari, deteriorînd maşini şi alte bunuri materiale.

media_146590794277381000

Pentru această infracţiune, norma penală prevede pînă la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By