Sâmbăta morților politici // PLDM și-a ales un nou președinte

congres pldm4

Partidul Liberal Democrat din Moldova are un nou președinte. Este vorba despre fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, el fiind numit la conducerea PLDM în cadrul celui de-al VII-lea Congres al formațiunii, care a avut loc astăzi.

Viorel-Cibotaru-1024x576

„Au fost propuse mai multe candidaturi pentru această funcție, dar care și-au exprimat votul în favoarea mea”, a declarat Cibotaru după Congres, menționând că de acum încolo va coordona toate atacurile în adresa partidului.

„Eu vreau să fiu acea persoană care să coordoneze atacurile venite asupra partidului. Nu m-am ambiționat să devin președinte a PLDM, dar îmi asum toată responsabilitatea pentru a salva PLDM și țara”, a adăugat Cibotaru.

Totodată, el a declarat că Vlad Filat și-a depus doar mandatul de președinte al PLDM și că Filat rămâne în continuare membru de partid.

„Vlad Filat a semnat o adresare către Congres și viitorul președinte, pe care ulterior o vor publica. Procedura a fost respectată”, a spus noul președinte al PLDM chiar dacă la sfârșitul lunii mai Vlad Filat anunța pe Facebook că la următorul congres „îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru”.

La șefia PLDM au mai candidat Valeriu Streleţ, Tudor Deliu, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrinciuc.

Viorel Cibotaru este politician, fost jurnalist și analist politic. Din 18 februarie 2015 până la 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de Ministru al Apărării al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By