„Ravnopravie” pledează pentru crearea unui stat social

RAVNOPRAVIE

La 19 iunie a avut loc ședința Consiliului Mișcării social-politice „Ravnopravie”. La aceasta a participat primarul or. Orhei – Ilan Shor, înaintat la această funcție de Mișcarea „Ravnopravie”. În rezultatul discuțiilor, membrii Consiliului Mișcării social-politice „Ravnopravie” l-au ales unanim pe Ilan Shor în calitate de nou președinte al formațiunii politice date.

În discursul său liderul ales a declarat că Mișcarea „Ravnopravie” trebuie să devină un partid social-regional, se spune într-un comunicat al MSPR.

„Da, nu există o astfel de doctrină în niciun manual de politologie. Însă viața reală și politica reală sunt mult mai bogate decât orice manual”, a menționat Ilan Shor, subliniind că noțiunea de partid „social-regional” definește cel mai bine obiectivele propuse.

În noua etapă a activității sale, Mișcarea social-politică „Ravnopravie” intenționează să se conducă de următoarele principii ale programului acesteia:

– „Ravnopravie” este un partid pro-moldovenesc, care pledează pentru păstrarea, dezvoltarea și consolidarea statalității, suveranității și unității Republicii Moldova;

– „Ravnopravie” pledează pentru crearea unui stat social;

– „Ravnopravie” va obține compensarea facturilor la utilități, achitate de către populație;

– „Ravnopravie” va pleda pentru învățământul gratuit și acordarea de locuințe sociale tinerilor care provin din familii cu venituri mici;

– „Ravnopravie” se pronunță pentru crearea unei societăți cu posibilități egale pentru toți cetățenii, indiferent de naționalitatea acestora;

– „Ravnopravie” pledează pentru crearea unei națiuni civile unice.

– „Ravnopravie” consideră de o importanță vitală dezvoltarea producției industriale. Doar identificarea noilor capacități de producere proprii, – întâi de toate în regiuni, – ne va permite să creăm noi locuri de muncă și să contribuim la revenirea în țară a lucrătorilor migranți.

– „Ravnopravie” va accelera dezvoltarea regiunilor, prin descentralizare, delegarea autorității de la centru către regiuni, dar și va insista asupra consolidării rolului pe care îl au reprezentanții autorităților locale în structura de stat.

– „Ravnopravie” consideră că drumul Moldovei este un drum al prieteniei atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Până în luna august a anului 2016 vor fi elaborate și prezentate societății Programul Mișcării „Ravnopravie” și planul de acțiuni pentru viitorul apropiat.

You may also like

Comments are closed.

By