PRESA GERMANĂ continuă seria de dezvăluiri: ȚOPII – TRAFICANȚI DE ARME, DROGURI ȘI DIAMANTE!

83265

Investigațiile realizate de Today.MD și Moldova24.info (KIV-FRA2 și Comisarul) au avut un răsunet internațional. Presa din Germania a publicat, astăzi, un material despre milioanele lui Victor Țopa, obținute din droguri, diamante și armament. Potrivit jungewelt.de, tot mai mulți oameni de afaceri dubioși preiau frâiele conducerii Republicii Moldova. Aceștia se declară pro-europeni și astfel, au garantată protecția Germaniei, notează sursa, menționând că organizatorul și reprezentantul protestelor de amploare împotriva corupției a fost și este platforma „Demnitate și Adevăr”.

Totodată, publicația menționează și faptul că, potrivit datelor oferite de Fundația Konrad Adenauer, aceasta a fost fondată pe 24 februarie 2015 de tizii Victor și Viorel Țopa (care, din greșeală, sunt considerați frați) ca ”o mișcare civică pentru reînnoirea țării”. Ambii oameni de afacere au și sponsorizat „proiectul civic” , aflându-se în Germania. Potrivit aceleiași Fundații Conrad Adenauer, aceștia au fost condamnați la 10 și, respectiv, 8 ani de detenție pentru „estorcare și deturnare de fonduri de la Banca de Economii”. În pofida faptului că au fost dați în urmărire internațională, ambii Țopi locuiesc acum în Germania. Cu alte cuvinte – țapii au devenit păstori.

„Nu în ultimul rând, cu ajutorul surselor media controlate de ei – Victor Țopa deține un holding media care include postul JurnalTV, postul de radio și câteva ziare – a fost promovată legenda, precum că aceștia se află sub protecția unui stat democratic. Potrivit acestor surse media, deja de doi ani autoritățile germane se opun extrădării acestora.

Presa scrie că Victor Țopa și-a câștigat primul milion din comercializarea armelor, drogurilor și diamantelor. Avionul cancelarului cel mai probabil i-a adus lui Țopa al doilea și al treilea milion. În anul 2011, aerobusul „Theodor Heus”, preluat de către forțele aeriene germane de pe liniile „Interflug” a fost scos din exploatare și vândut. Țopa a transferat avionul în Iran, stat în adresa căruia Occidentul a aplicat sancțiuni în acea perioadă.

Aici apare întrebarea: de ce guvernul i-a primit pe acești doi interlopi cu brațele deschise? S-ar putea ca acesta să aștepte de la ei anumite procente în viitor? În Moldova se vorbește despre un nou tur de alegeri. Forțele politice s-au împărțit în două tabere: pro-europeană și pro-rusă. Este clar de care parte a baricadei se află oligarhii Țopa. Astfel, tărăgănarea extrădării lor care înseamnă și protecția lor, capătă acum sens”, mai scrie Junge Welt.

You may also like

Comments are closed.

By