3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Premierul și-a luat rămas bun de la Marius Lazurca

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca. În cadrul întrevederii de rămas bun, Premierul a apreciat calitatea înaltă a activităţii diplomatului român în vederea impulsionării relațiilor de prietenie dintre cele două țări și asistența oferită în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Dialogul politic bilateral şi activitatea mecanismelor interguvernamentale menite să contribuie efectiv la aprofundarea cooperării între statele noastre au căpătat o intensitate şi o consistenţă fără precedent pe parcursul mandatului Dumneavoastră. Îmi exprim recunoştinţa pentru sprijinul valoros pe care România îl acordă cu generozitate Republicii Moldova, pentru susținerea politicilor de dezvoltare şi reformelor”, a menţionat Pavel Filip.

La rândul său, Marius Lazurca a îndemnat Guvernul de la Chişinău să continue implementarea reformelor prioritare şi a Acordului de Asociere RM-UE. Ambasadorul României a dat asigurări că autorităţile de la Bucureşti vor susţine şi în continuare modernizarea Republicii Moldova şi crearea condiţiilor optime de trai pentru cetăţenii acesteia.

filip lazurca.jpg5

În timpul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii şi despre perspectivele de aprofundare a relaţiilor bilaterale, implementarea proiectelor comune, precum şi cooperarea în cadrul structurilor regionale şi internaţionale.

Totodată, discuţiile purtate au vizat proiectele implementate pe teritoriul Republicii Moldova cu suportul Guvernului de la Bucureşti, inclusiv construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, acordarea burselor pentru studenţii şi elevii moldoveni, dar şi oferirea asistenţei medicale urgente prin intermediul serviciului SMURD.

filip lazurca

Marius Lazurca a fost numit Ambasador al României la Chişinău în martie 2010. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

Diplomatul, împreună cu familia sa, urmează să părăsească Republica Moldova până la sfârșitul acestei luni. Pe viitor, Marius Lazurca va activa în calitate de ambasador în Ungaria.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img