Plahotniuc despre Platforma DA: A fost prezentată inițial ca o mișcare civică, dar s-a dovedit a fi una cinică

plahotniuc

Atât timp cât nu vor avea un proiect politic serios, Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va fi doar o unealtă a grupării de interese care au creat-o. Declarația aparține prim-vicepreședintelui democraților, Vlad Plahotniuc și a fost făcută într-un interviu pentru versiunea electronică a ziarului Timpul.

Plahotniuc este de părere că strategia oligarhilor Victor și Viorel Țopa, condamnați la închisoare în Republica Moldova dar care se ascund peste hotare, de a crea partide pe mesaje anti Plahotniuc, este greșită. „E adevărat, s-au construit chiar partide pe acest mesaj, doar că viața unui partid construit pe așa ceva nu poate fi lungă. Amintiți-vă că Țopa au băgat milioane în alte câteva partide anti Plahotniuc și azi ele au dispărut, au expirat. Dacă lucrurile ar merge așa simplu, aș face și eu un partid anti Plahotniuc sau poate mai multe. Glumesc acum, desigur, dar am vrut să accentuez acest aspect”, a menționat Plahotniuc, unul din liderii PDM.

El consideră nu se poate construi un proiect politic doar pe lupte cu un dușman închipuit. E adevărat că poți pe moment să iei niște voturi, dar apoi, dacă nu ai un proiect politic sănătos, oamenii nu merg cu tine mai departe, a ținut să precizeze prim-vicepreședintele PDM.

Platforma DA este încă un partid de interese murdare a clanului Țopa, asigură Plahotniuc, în care au băgat milioane schimbând doar schema. „Platforma DA a fost prezentată inițial ca o mișcare civică, dar s-a dovedit a fi una cinică. Gruparea infractorilor Țopa, care au acționat din spate, a reușit prin manipulare să atragă inițial câteva personalități din societate, ca mai apoi să atragă populația într-un protest care se dorea a fi pentru rezolvarea unor probleme reale legate de traiul oamenilor. Astăzi cred că vede tot mai multă lume care a fost scenariul real din spatele acestei mișcări și care sunt obiectivele cinice ale celor care au construit-o. Ei și-au făcut, de fapt, încă un partid de interese murdare, în care au băgat milioane, doar schema au schimbat-o”, a concluzionat Plahotniuc.

Eu speră ca Platforma DA să rămână așa cum este, doar pe mesajul anti Plahotniuc, și că nu trebuie să surprindă pe nimeni această afirmație a sa. Totodată el a mai adăugat că atât timp cât nu are un proiect politic serios, „această grupare nu este un competitor politic, ci rămâne o unealta de lupta a grupării de interese care a creat-o.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By