Ministerul de Externe: Nu există moldoveni printre victimele de pe Aeroportul Ataturk

3787

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene comunică faptul că autorităţile competente ale Turciei au informat despre 36 de decedaţi şi în jur de 200 de răniţi, în urma exploziilor din Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul 28 de persoane decedate au fost identificate.

Forensic experts work outside Turkey's largest airport following a blast

Turkey Airport Blasts

Potrivit informaţiilor preliminare, comunicate Consulatului General al Republicii Moldova la Istanbul, printre victime nu s-ar afla cetăţeni ai Republicii Moldova. Totodată, cetăţenii aflaţi în tranzit în Aeroport au fost cazaţi în diferite hoteluri din Istanbul.

A view of the entrance of the Ataturk international airport after two suicide bombers opened fire before blowing themselves up at the entrance, in Istanbul, Turkey

Turkey Airport Blasts

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ambasada Republicii Moldova de la Ankara şi Consulatul General al Republicii Moldova de la Istanbul se află în contact permanent cu autoritățile turce, iar linia de urgență din cadrul Consulatului General +905350254276, rămâne în continuare valabilă pentru cetăţenii moldoveni care au nevoie de asistenţă consulară.

De asemenea, cetăţenii Republicii Moldova pot contacta:

Centrul de Apel al MAEIE:
din Republica Moldova: 080090990 (apel gratuit de la telefonul fix)
din străinătate: +373 22 788 722 (tarif standard)

Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul:
Tel.: +90 2122517264
Linia de urgenţă: +905350254276
istanbul@mfa.md

Amintim că tragedia a avut loc în seara zilei de marți. Trei kamikaze s-au aruncat în aer.

You may also like

Comments are closed.

By