MIHAIL GOFMAN – noul cârnățar al Nataliei Morari. Vezi de ce a fost dat afară de la CNA

image

Natalia Morari, jurnalista subordonată clanului Lucinschi l-a avut invitat în seara zilei de ieri la emisiunea „Politica” pe Mihail Gofman – fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Acesta a făcut o serie de „dezvăluiri” sterile despre presupuși autori ai furtului Miliardului, fără să dea nume și fără să spună ceva concret. Scopul acestei ieșiri publice este unul foarte interesant.

Potrivit informațiilor oferite de sursele Moldova24, Gofman a ieșit la rampă deoarece implicarea sa în schemele numite în popor „abnal” (transformarea banilor de pe conturi în cash) a fost una crucială încă pe timpurile în care activa la Ministerul Finanțelor, iar acum acesta se teme de faptul că următorul pe lista acuzaților ar putea fi anume el, mai ales că ajungand în funcție la CNA nu a întreprins nimic pentru a opri pomparea banilor din sistemul bancar, or anume el a supravegheat o bună parte din proces și pregătirile pentru marea lovitură.

Averile lui Gofman, absolvent al Universității A.I. Cuza din Iași (ca și Filat sau Năstase), au fost ținta unor investigații jurnalistice realizate de ZDG și Anticorupție, iar luxul în care trăiește acesta este cu adevărat impresionant.

Gofman, exact ca și eroul anterior al Natașei (cârnățarul-poștaș al Platformei), a fost dat afară din funcție, iar ulterior acesta a încercat să se restabilească printr-o decizie judecîătorească, însă nu a fost să fie. Gofman a pierdut procesul de judecată prin care a încercat să revină în vechea funcţie, dar şi să încaseze daune morale şi materiale pentru că a fost concediat. Decizia a fost luată luni, 13 iulie, la Judecătoria sectorului Centru al Capitalei.

Portalul Moldova Curată a scris anterior că Mihail Gofman a fost concediat în aprilie 2014 după ce colegii săi din subdiviziunea de securitate internă a CNA i-au monitorizat stilul de viaţă, iar câteva luni mai târziu au stabilit că acesta a încălcat „principiile integrităţii morale, respectului şi loialităţii” din Codul de conduită al angajaţilor instituţiei.

Între timp, jurnaliştii Ziarului de Gardă au scos la iveală faptul că averea ofiţerului CNA, estimată oficial la 3,8 milioane de lei, în realitate ar fi de zece ori mai mare. Între altele, reporterii au scris că Mihail Gofman locuieşte într-o casă care valorează 11 milioane de lei, dar care este trecută în acte ca proprietate a mamei sale. Firmele le-a înregistrat pe numele fratelui său, iar câteva proprietăţi imobiliare le-ar fi dăruit unui cumătru care desfăşoară afaceri în Republica Moldova şi în România. Mai mult, fostul ofițer CNA ar avea și o ferma în satul Boşcana, trecută pe numele unei bătrâne de 93 de ani, mama preşedintei Judecătoriei Edineţ. Autorii au mai scris că Mihail Gofman a făcut mai multe tranzacţii dubioase la sfârşitul anului 2013.

20141126_161607-259x194

Sursa foto: moldovacurata.md. Mihail Gofman (stânga), la o şedinţă de judecată alături de avocatul său, Vitalie Nagacevschi

You may also like

Comments are closed.

By