MAIB după expertiză: Clădirea filialei Miron Costin este absolut sigură

IMG_4684

Moldova Agroindbank informează că, în urma expertizei stării clădirii filialei Miron Costin a băncii, efectuate astăzi 09.06.16 de către o comisie specializată, formată din reprezentanţi ai tuturor organelor de stat abilitate (Primăria, Direcţia Situaţii Excepţionale, Inspecţia de Stat în construcţii, Pretura Râşcani, etc), s-a stabilit ca rezistenţa clădii nu este absolut afectată, astfel că nu există nici un pericol din punct de vedere al stabilităţii acesteia.

IMG_4738

Concomitent se întreprind măsuri de restabilire şi întărire a porţiunii de teren care a fost supusă surpării. Comisia a decis că filiala poate desfăşura activitatea în clădirea existentă.

Totodată, MAIB informează că în cel mai scurt timp, banca va relua activitatea filialei de pe Miron Costin.

13315700_1300080713340131_1665074697136179576_n

Amintim că în seara zilei de ieri, filiala MAIB a rămas fără pavaj și fără scările de la intrarea în clădire după ce malul unei construcții din preajmă s-a prăbușit. Conform proiectului, pe strada Miron Costin colț cu bd. Moscovei urmează să se înalțe un imobil.

Specialiştii Primăriei municipiului Chişinău iau în calcul câteva ipoteze, care au dus la producerea incidentului: ploile abundente din ultima perioadă, abateri în proiectul tehnic şi abateri la executarea lucrărilor de construcţie.

video: dse.md

You may also like

Comments are closed.

By