Fostul purtător de cuvânt al lui Filat plânge cu lacrimi de crocodil pentru ca oamenii au uitat faptele mărețe ale „șefului”

Vlad-Filat-800x405

„Când vom înțelege ce a făcut cu adevărat Vlad Filat pentru Moldova?” întreabă într-un articol publicat de portalul „filatelist” Tribuna fostul purtător de cuvânt al lui Filat, Igor Volnițchi. Autorul îl laudă pe fostul său „șăf” într-un material care pare să fie un necrolog politic. Însă el uită să prezinte și cealaltă parte a medaliei cu fapte și acțiuni ale lui Filat, de care și acesta probabil ar prefera să uite.

Volnițchi îi atribuie lui Filat și meritul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și liberalizarea regimului de vize, aducerea companiilor low-cost. Uită însă să menționeze că niciuna din aceste realizări nu sunt datorate fostului premier. Republica Moldova a reușit să parafeze Acordul de asociere la sfârșitul lui noiembrie 2013 și a fost semnat în iunie 2014. Adică atunci când Filat demult nu mai era premier. Ba mai mult, din cauza scandalului politic provocat de Filat la începutul lui 2013, Republica Moldova nu a semnat Acordul de asociere în acel an, ci doar l-a parafat. Nemaivorbind de faptul că cea mai grea misiune în negocierile pentru semnarea Acordului a avut-o ministrul economiei.

Liberalizarea regimului de vize s-a produs în aprilie 2014, la un an de când Filat nu mai era premier.

Sigur, susținătorii lui Filat pot pretinde că acesta a avut un oarecare rol pozitiv în toate aceste procese, la fel ca rolurile predecesorilor săi – Vasile Tarlev și Zinaida Greceanîi pe timpul cărora a început procesul de apropiere a Republicii Moldova de UE.

Iar „ce a făcut cu adevărat Vlad Filat pentru Moldova” oamenii au înțeles deja, dovadă fiind și ratingul PLDM din ultimul timp și cel personal al liderului acestui partid. Oamenii țin minte comenzile pe care acesta le dădea la fisc și unde era considerat „șăfu”, cei de la Cotul Morii au înțeles că pe lângă căsuțele care le-au fost construite cineva și-a făcut castele. Și, cel mai important, oamenii încă simt pe pielea lor „ce a făcut cu adevărat Vlad Filat pentru Moldova” furând Banca de Economii. Chiar dacă Volnițchi susține că implicarea lui Filat în acest furt este doar un „mit”.

„La câte a făcut Vlad Filat pentru Moldova, oare nu a meritat măcar un proces corect?”, se întreabă Volnițchi la sfârșitul articolului. Să sperăm că procesul va fi unul corect, iar Filat va primi ce merită. Probabil și Filat își dorește aceleași lucru, pentru că dacă, prin minune, scapă basma curată și iese la libertate, riscă să fie linșat de moldovenii pe care i-a „fericit” așa de mult, după cum crede fostul său purtător de cuvânt.

You may also like

Comments are closed.

By