Filat și-ar fi dorit să fie în locul lui Șor! Circa 1000 de persoane au venit să-l susțină!

protest sor judecatorie

Circa o mie de persoane s-au adunat în fața Judecătoriei Buiucani în susținerea primarului orașului Orhei și liderului partidului „Ravnopravie”, Ilan Șor. Oamenii cer eliberarea imediată a acestuia. Ei scandează „Libertate lui Șor”, „Vrem pe Șor acasă”!

protest sor.png44

protest sor.png308

protest sor.png3087

protest sor.png4

protest sor.png30875

Chiar dacă presa afiliată familiei FILAT și firmei Caravita diminuează numărul protestatarilor care cer eliberarea primarului de Orhei, se vede cu ochiul liber că acesta este mult mai mare decât cel al persoanelor care l-au susținut în fața aceleiași judecătorii pe liderul PLDM VLAD FILAT pentru care procurorii au cerut 19 ani de detenție.

IMG_9309

IMG_9317

IMG_9319

Amintim că Ilan Șor a fost reținut pentru 72 de ore în după amiaza zilei de joi, fiind bănuit într-o cauză penală pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Astăzi, magistrații Judecătoriei Buiucani urmează să decidă dacă va elibera sau nu mandat de arest pentru 30 zile pe numele lui Ilan Șor.

Menționăm că dosarul a fost deschis în 2015-2016 și nu are tangență cu cel din 2014, în care Ilan Șor are statut de învinuit.

„Nu este vorba despre dosarul în care este învinuit Filat Vladimir, este o nouă cauză penală intentată pe fraudă bancară”, declara anterior procurorul Adriana Bețișor.

La rîndul său, avocatul lui Ilan Șor, Denis Ulanov condamnă acțiunile Procuraturii Anticorupție și califică măsurile întreprinse drept ilegale și neîntemeiate.

You may also like

Comments are closed.

By