Dublul omor de la Nihoreni // Vice-comisarul şi şeful Poliţiei Criminale din Râșcani, reţinuţi de CNA

Screenshot_1

Vice-comisarul şi şeful Poliţiei Criminale ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani au fost reţinuţi ]n seara zilei de duminică de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Ambii sunt bănuiţi de abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor, înregistrat la începutul săptămânii trecute. Aceştia sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Duminică, un grup format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi, fiindu-le înaintată bănuiala de abuz în serviciu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în urma informaţiilor, apărute în presă, precum că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani nu ar fi interprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului celor doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie curent. Patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Acţiunile de urmărire penală continuă şi astăzi, cu audierea mai multor martori, sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Anterior, doi tineri cu vîrsta de 25 de ani din satul Nihoreni au fost reținuți pentru 72 de ore, pentru comiterea omorului intenționat și tîlhărie săvîrșită cu deosebită cruzime, și riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 20 de ani sau detențiune pe viață. Un tînăr de 28 de ani din or.Comrat și o adolescentă de 17 ani din Nihoreni sunt cercetați în stare de libertate.

video: btv.md / igp.md

You may also like

Comments are closed.

By