Dosarul Primăria // Radu Blaj, plasat în arest la domiciliu

blaj deschide.md
Adjunctul arhitectului-șef al capitalei, Radu Blaj va fi plasat în arest la domiciliu pentru 25 de zile. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Buiucani.
Amintim că, pe 25 mai, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut cinci persoane, în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice. Printre reţinuţi sunt viceprimarul Capitalei, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, un inspector al Inspecţiei de stat în construcţii şi doi intermediari.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru prestarea diferitor servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

foto: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By