DESCINDERI la câteva depozite din Chișinău: „Afacerea” cu băuturi contrafăcute, dată peste cap // VIDEO

Screenshot_2

Cinci linii clandestine de contrafacere a băuturilor alcoolice tari în proporţii deosebit de mari, au fost deconspirate şi documentate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Ciocana.

„Afacerea” era desfăşurată de către cinci bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 35 şi respectiv 42 ani. Aceștia îmbuteliau coniacul şi alte băuturi alcoolice în diferite depozite în Chişinău şi câteva suburbii. Marfa era vândută în pieţe şi magazinele din capitală, în lipsa actelor obligatorii de certificare şi calităţii a produselor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat peste 1 200 litri de alcool etilic, băuturi alcoolice tari în asortiment, vinuri spumante, coloranţi chimici, toate accesoriile pentru a îmbutelia băuturi, aparataj special de îmbuteliere, înscrisuri de ciornă privind veniturile obţinute în urma vânzărilor ilegale, precum şi alte probe ce prezentau interes acţiunilor de anchetă.

Toate probele depistate au fost ridicate şi depozitate până la luarea de decizie a instanţei de judecată, privind nimicirea băuturilor contrafăcute.

Totodată, poliţiştii au iniţiat o cauză penală pentru transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau acciz. Bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 30 000 lei cu confiscarea marfurilor.

You may also like

Comments are closed.

By