Cibotaru caracterizează conducerea PLDM pe timpul lui Filat: „Un lift social pentru a urca o sumedenie de oameni în funcții”

cibotaru viorel

Ales duminică președinte al liberal-democraților, Viorel Cibotaru s-a apucat să scoată gunoiul din partid și aruncă mai multe pietre în grădina fostului lider PLDM, Vlad Filat. Cibotaru spune că una din principalele greșeli ale lui Filat este politica de cadre, arătându-se nemulțumit de „liftul social” din perioada conducerii lui Filat prin care au urcat în funcții importante o sumedenie de oameni. Reamintim că fostul lider la PLDM, Vlad Filat a fost criticat mereu pentru oamenii pe care i-a pus în funcții importante, iar PLDM a fost considerat un partid măcinat de corupție.

„Aspectul politic, aspectul dezvoltării și consolidării organizațiilor a rămas cumva așa ca o problemă marginală, principala fiind crearea unei mașini de voturi și crearea unui lift social pentru o sumedenie de oameni pentru a accede în funcțiile fie eligibile, fie acele unde sunt numite”, a caracterizat Cibotaru în acest fel modul cum s-a dezvoltat PLDM pe timpul lui Vlad Filat.

De asemenea, Cibotaru se pare că nu este de acord cu o altă strategie care caracterizează PLDM-ul din timpul conducerii lui Filat. În opinia lui, între campaniile electorale partidul este o școală de elaborare a politicilor publice, educație civică și o perioadă de formulare a problemelor și dorințelor oamenilor. Deși Cibotaru nu a spus cu ce s-a ocupat PLDM între campanii, opinia publică cunoaște foarte bine că PLDM și Vlad Filat vor rămâne în istorie, cel puțin între campaniile electorale din 2010-2014, drept cei care s-au ocupat nu atât de elaborarea politicilor publice, dar mai degrabă de elaborarea și implementarea schemelor de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, realizându-se tot pe vremea când PLDM-ul era la putere.

De asemenea, Vlad Filat va rămâne în istorie nu doar ca fondatorul PLDM, dar și ca prim-ministrul demis pentru suspiciuni de corupție. De asemenea, el nu va fi uitat și datorită interceptărilor telefonice apărute în mass-media și din care se aude stilul lui Filat de a conduce cabinetul de miniștri sau cât de apropiat era de unele personaje cheie, bănuite în „furtul secolului”, care între timp l-a denunțat că făcea presiuni asupra lor și primea cu regularitate bani de la ei.

You may also like

Comments are closed.

By