8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Chirtoacă, la raport: A ținut un minut de reculegere. Oamenii îl huiduiesc și cer demisia

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a început prezentarea raportului de activitate după 9 ani de la preluarea mandatului cu un minut de reculegere pentru persoanele decedate. Edilul s-a referit în special la victimele exploziei din Piața Centrală, membrii echipajului SMURD, la decesul interpretului Anatol Dumitraș, al fostului consilier PL, Igor Ciubotaru, dar și a femeii care a murit în urmă căderii unui arbore în sectorul Buiucani.

Potrivit primarului, în urma ploilor și vîntului puternic de ieri, au fost defrișați circa 62 de arbori. Totodată, Chirtoacă a declarat că nu au existat sesizări cu privire la copacul prăbușit pe Vasile Lupu.

„Este deschisă o anchetă. Va trebui văzut dacă este vorba despre consecințele unui fenomen meteo cum este vântul puternic, plus precipitațiile sau este vorba despre scăpări și lipsă de responsabilitate a celor care lucrează în domeniu. Ar fi ușor să arătăm cu degetul și să găsim țapul ispășitor… S-a văzut că este un arbore bătrân. Dacă punem problema în acest înseamnă că orice arbore prezintă pericol. Urmează a fi stabilit dacă au exista sesizări cu privire la acest arbore, dacă „Spații Verzi” ar fi putut să-l defrișeze și dacă nu s-au sesizat atunci intervine răspunderea celor care sunt în întreprinderea respectivă”, a spus Chirtoacă.

Menționăm că Procuratura Generală a dispus inițierea urmăririi penale pe marginea tragediei de la Buiucani.

În timpul discursului său, primarul a fost huiduit de un grup de cetățeni care au scandat: „DEMISIA”, „RUȘINE”.

„Cei care strigați nu este mai ușor să veniți să vă expuneți, decît să strigați incontinuu. Asta înseamnă că știți doar să strigați și să bruiați”, s-a adresat Chirtoacă protestatarilor.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img