Bucureștiul o contrazice pe Maia Sandu: R. Moldova a îndeplinit condiționalitățile pentru a primi creditul

sandu-maia-768x481

Ministrul afacerilor externe al României Lazăr Comănescu a distrus vineri toate „concluziile” Maiei Sandu referitor la îndeplinirea de către Republica Moldova a condiționalităților pentru a putea primi prima tranșă a creditului de 150 de milioane de euro.

Șeful diplomației române a felicitat Republica Moldova și guvernul pentru mersul reformelor și a dat asigurări că în curând Republica Moldova va primi tranșă. Asta după ce în ajun, fosta ministră a educației maia Sandu prezenta o „expertiză” a partidului său din care reieșea că guvernul nu a îndeplinit practic nimic

„Cred că modul în care evoluează punerea în aplicare a condiționalităților care privesc un asemenea împrumut, dialogul strâns cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional, toate acestea constituie premise care să permită debursarea primei tranșe într-un timp cât mai scurt”, a declarat Lazăr Comănescu într-o conferință de presă.

El a reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini cu toată puterea demersul european al Republicii Moldova, inclusiv prin asistență concretă.

Unul in mesajele oficialul român a fost de recunoaștere a eforturilor pe care guvernul actual le-a făcut pentru a aprofunda procesul de reforme care se permită apropierea de UE.

Totodată, pentru a confirma sprijinul de care Republica Moldova se bucură din partea UE, Lazăr Comănescu a anunțat că în timpul apropiat ar putea avea loc o nouă reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, prezidat de România și Franța.

Amintim că joi, când Maia Sandu vorbea despre faptul că guvernul nu a realizat practic nimic din angajamentele asumate, în timp ce Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, îl felicita pe Premierul Pavel Filip pentru îndeplinirea a 2/3 din acţiunile incluse în Foaia de parcurs şi a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue să acționeze cu fermitate în vederea implementării reformelor şi să menţină dialogul cu societatea civilă.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By