BREAKING NEWS // Ilan Șor reținut pentru 72 de ore

shor CNA

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor a fost reținut pentru 72 de ore. Este vorba despre o nouă cauză penală: escrocherie în proporții deosebit de mari (in cazul creditelor acordate de BEM) și spălare de bani.

„Nu este vorba despre dosarul în care este învinuit Filat Vladimir, este o nouă cauză penală intentată pe fraudă bancară și anume componență de infracțiune de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. În curând vom depune demers la Judecătoria Buiucani prin care vom solicita aplicarea arestului pentru 30 de zile”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Dosarul a fost deschis în 2015-2016, în afară de cel din 2014, în care Ilan Șor are statut de învinuit.

„Dosarul a fost deschis după ce am primit informații de la băncile de peste hotare. Sunt credite, acordate în 2014 de către Banca de Economii în proporții deosebit de mari. Sumele exacte vi le comunicăm ulterior. În baza informațiilor primite de peste hotare de la autoritățile similare din Letonia și alte state, analizele financiare economice, am revenit la același temei – de aplicare a acestei măsuri preventive”, a mai spus Bețișor.

Avocatul lui Ilan Șor condamnă acțiunile Procuraturii Anticorupție.

„Calificăm aceste măsuri ale Procuraturii drept ilegale și neîntemeiate. Nu au fost aduse noi probe care să demonstreze vinovăția lui Ilan Șor. Considerăm că Procuratura nu trebuie să se conducă după lozinci, dar de fapte legale și dovezi”, a spus Denis Ulanov.

imagine arhivă

You may also like

Comments are closed.

By