Andrei Năstase împrumută „rețeta succesului” de la Filat

nastase5

După ce a fost prins cu „mâța în sac” că mergea pe ascuns la Frankfurt însoțit de unii politicieni începători de la Chișinău și se întâlnea cu oligarhul Victor Țopa, liderul Platformei DA Andrei Năstase a apelat la schema lui Filat. Comparat deseori cu fostul lider al PLDM, datorită patosului, îngâmfării, victimizării și apetitului mare pentru vedetism, Andrei Năstase a început, la fel ca Filat, mai mult în semn de batjocură sau de PR, să lase special „urme” pe internet când merge în Germania, ca să nu spună presa că ascunde acest lucru.

Reamintim că după întâlnirea secretă din aprilie 2015 dintre Filat și oligarhul Victor Țopa la Frankfurt, Filat, în semn de batjocură, plasa fotografii de la unele deplasări pe care le efectua, inclusiv din restaurante, ca să arate că el este transparent.

Andrei Năstase a ținut joi seara să scrie o postare pe Facebook în care anunța că se află la Berlin în vizită la „partenerii noștri” și nu a ratat ocazia, ca un adevărat politician populist, să folosească în scop de victimizare personală subiectul atacului armat dintr-un cinematograful din Viernheim, Germania, unde un bărbat mascat a tras mai multe focuri de armă, din fericire, însă, fără a omorî pe cineva. Deși orașul Viernheim în care s-a produs atentatul se află la sud de Frankfurt (în Frankfurt trăiește familia sa) iar Andrei Năstase se afla la Berlin, el totuși a arătat din nou cât este de patetic, „liniștindu-și” susținătorii că el și familia sa sunt în siguranță.

Deși spune că va reveni cu detalii privind întâlnirile din Germania, Andrei Năstase nu spune cu care anume „parteneri” s-a întâlnit. La Chișinău presa a scris că partenerii lui Năstase și ai Platformei DA în Germania sunt oligarhii Victor și Viorel Țopa, care au fugit din țară după ce au fost condamnați în Republica Moldova la închisoare.

Unii experți susțin că Andrei Năstase încearcă să se reabiliteze după ce s-a întors cu „coada între picioare”, vorba cu Petru Bogatu, din vizita sa la București, vizită considerată un eșec total. Potrivit experților, oligarhul Victor Țopa l-ar fi luat de mână de Năstase, care îi este și fin de cununie, încercând să-i aranjeze anumite întâlniri astfel încât în ochii moldovenilor Năstase să fie văzut drept un politician susținut de UE.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By