Zotea TRIUMFĂ! Ziua de 1 iunie, LIBERĂ! Valabil și pentru 2016

iunie

Ziua Ocrotirii Copilului este declarată ZI LIBERĂ pentru toți bugetarii Republicii Moldova. Guvernul a operat modificări și la Codul Muncii, astfel că mâine, de 1 iunie 2016, unii părinți nu vor merge la muncă. Această zi va fi recuperată pe 25 iunie.

„Este o situaţie specială. Urmează să venim cu modificări în Codul Muncii pentru a implementa această decizie a parlamentarilor. Mai mult, trebuie să luăm această decizie cu o zi înainte de 1 iunie. Agendele au fost elaborate, avem agende pline pentru ziua de mâine. În mare majoritate guvernul va lucra, sunt vizite importante. Cei care au posibilitatea să se odihnească, se vor odihni, iar ceilalți colegi să se prezinte în această zi”, a spus premierul Pavel Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

În context, premierul a menționat că moldovenii au prea multe sărbători și zile libere și că la subiectul respectiv se va reveni ulterior.

Amintim că inițiativa aparține liberalei Alina Zotea care a înaintat Parlamentului un proiect de hotărâre și care, săptămâna trecută, a fost aprobat de Legislativ. În argumentarea proiectului, Alina Zotea susținea că părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor.

You may also like

Comments are closed.

By