11 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Vlad Plahotniuc a discutat cu directorul executiv al FMI despre stadiul implementării reformelor în RM

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu Menno Snel, director executiv în cadrul Fondului Monetar Internațional, reprezentant al autorităţilor Republicii Moldova în Consiliul Executiv al FMI.

Întrevederea a avut loc la Washington, unde Vlad Plahotniuc se află în această perioadă, într-o vizită de lucru. Discuţiile au pornit de la colaborarea dintre Republica Moldova şi FMI, în acest context fiind abordate, pe rând, ultimele evoluţii şi progrese înregistrate de guvernarea de la Chişinău în implementarea reformelor.

Astfel, Vlad Plahotniuc şi directorul executiv al FMI au discutat despre agenda parlamentară şi proiectele legislative adoptate recent, despre ritmul de implementare a reformelor structurale şi economice, precum şi despre obiectiveleviitoare în contextul acestor reforme.

“La sfârșitul lunii februarie, am aprobat Foaia de parcurs privind agenda prioritară de reforme ale guvernării. Avem 82 de măsuri de pus în practică până în luna iulie inclusiv. 39% s-au realizat și continuăm în ritm susținut”, a spus prim-vicepreşedintele PDM. El a dat asigurări că în Republica Moldova există voinţa politică necesară, din partea sa şi a coaliţiei de guvernare, de a implementa măsurile necesare pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a menţionat că Executivul de la Chişinău se bucură de sprijinul necondiţionat al coaliţiei politice de a purta negocieri pentru semnarea unui nou acord între Republica Moldova şi FMI. “Pentru noi este deosebit de important să asigurăm stabilitate economică şi politică, printr-un nou acord cu FMI. Vom demonstra inclusiv în acest mod seriozitatea cu care ne angajăm în procesul de modernizare şi reformă a statului”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele democrat se află în această perioadă în Statele Unite ale Americii, la invitaţia Consiliului Atlantic. Anterior, Vlad Plahotniuc a avut mai multe întrevederi cu experţi din cadrul Consiliului Atlantic, cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, lideri de opinie şi potenţiali investitori americani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img