Un avion cu destinația Paris-Cairo a dispărut deasupra Mării Mediterane: Au emis un mesaj SOS // UPDATE

3994

UPDATE: 22.40 // Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică doborârea avionului egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, conform unor site-uri afiliate organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Un pasager irakian s-ar fi aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir, informează agenţia AMAQ, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, conform site-ului Newsday247.com.

Informaţiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate (ESISC), potrivit publicaţiei Daily Star. Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

UPDATE: 13.50 // Președintele francez Francois Hollande confirmă că aparatul de zbor al EgyptAir dispărut dimineață de pe radare „s-a prăbușit” în mare și a dat asigurări că, împreună cu autoritățile egiptene, va face tot posibilul ca familiile să beneficieze de sprijin în această încercare, relatează AFP.

UPDATE: 12.00 // „Posibilitatea ca avionul să se fi prăbuşit a fost confirmată”, întrucât acesta nu a aterizat pe niciunul dintre aeroporturile din apropiere, au spus oficialii, sub condiţia anonimatului.

UPDATE: 11:10 // Compania EgyptAir a anunţat că dispozitivele de lansare a apelurilor de urgenţă ale avionului dispărut au transmis un semnal care a fost primit la două ore după ce aeronava a fost localizată ultima oară, însă potrivit armatei egiptene, de la bordul avionului nu a fost lansat niciun apel de urgenţă, notează Mediafax.

Potrivit EgyptAir citat de The Guardian, mesajul transmis de avion a fost interceptat la ora locală 04.26, în timp ce aeronava a fost localizată ultima oară cu ajutorul radarului la ora 02.30.

Armata contrazice însă informaţia difuzată de compania aeriană egipteană, potrivit căreia piloţii avionului dispărut EgyptAir au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, potrivit Le Figaro.

UPDATE: 09.56 // Avionul EgyptAir a emis „un mesaj SOS” la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters, notează Agerpres. Informația este confirmată și de un oficial din cadrul Ministerului Aviației Civile citat de agenția britanică de știri.

Deocamdată însă nu se cunosc informații cu privire la natura semnalului SOS.

Potrivit AFP, care citează un responsabil al EgyptAir, semnalul SOS a fost trimis cu mai puțin de zece minute înainte de dispariția aeronavei de pe radare.

flight-804 (1)

Un avion EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut în noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord deasupra Mării Mediterane.

În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri, urmând să aterizeze în douăzeci de minute, notează zf.ro.

„Zborul EgyptAir MS804 a pierdut contactul cu aparatele radar la 02:45 (ora Cairo)”, a indicat EgyptAir pe contul său de Twitter, potrivit AFP.

În avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri, inclusiv un copil şi doi bebeluşi şi zece membri ai echipajului, a mai anunţat EgyptAir.

Printre pasageri se numărau 15 francezi, 30 de egipteni, doi irakieni, un britanic, un belgian, un cetățean din Arabia Saudită, un cetățean din Kuwait, un cetățean din Sudan, un cetățean din Republica Ciad, un portughez, un algerian și un canadian.

Flightradar24.com a anunţat că avionul, care avea o vechime de 12 ani.

La operațiunile de căutare participă și Grecia, a informat Ministerul Apărării de la Atena, care a anunţat că a desfăşurat o fregată şi aviaţie militară în sudul Mării Mediterane, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

You may also like

Comments are closed.

By