UPDATE // DOSARUL PRIMĂRIA // Cinci persoane, printre care viceprimarul Vlad Coteț, ÎN AREST

cotet

În cadrul ședințelor de judecată care au loc astăzi în dosarul Primăria au fost plasate în arest trei persoane. Este vorba de doi intermediari pentru care Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pe un termen de 20 de zile și 25 de zile pentru inspectorul Inspecţiei de stat în Construcţii.

Pe banca acuzaților a fost adus și viceprimarul capitalei, Vlad Coteț care, în urma perchezițiilor desfășurate la Primăria Chișinău, a fost internat în spital. Astăzi, Coteț a fost externat, iar starea sa de sănătate nu mai este în pericol. Viceprimarul capitalei a fost arestat pentru 25 de zile. Potrivit CNA, în prezent, sunt operate toate procedurile pentru transferarea acestuia la Penitenciarul 16, în instituţia medicală.

Tot astăzi a primit 10 zile de arest în izolatorul CNA șeful adjunct al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare din cadrul primăriei Chișinău, Radu Blaj.

Amintim că ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut, pe 25 mai, cinci persoane, în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice. Printre reţinuţi sunt viceprimarul Capitalei, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, un inspector al Inspecţiei de stat în construcţii şi doi intermediari.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru prestarea diferitor servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

CNA a postat ulterior și o înregistrare video din biroul viceprimarului capitalei, Vlad Coteț în momentul când funcționarul negociază „dolea” din afacere.

You may also like

Comments are closed.

By