Un fost deţinut, surprins cum fură o bicicletă în valoare de 5 000 lei

furt

Un locuitor al capitalei în vîrstă de 38 ani, anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale, a fost reţinut din nou de oamenii legii. Acesta a furat din scara unui bloc o bicicletă, în valoare de peste 5 000 lei. El a fost prins la doar 12 ore de la comiterea furtului.

În cadrul audierilor individul a declarat că ar fi fost în stare de ebrietate şi ar fi decis să se deplaseze la domiciliu cu bicicleta. Însă poliţiştii au stabilit că scopul acestuia a fost de a vinde ulterior bicicleta, întrucât acţiunile lui au fost surprinse de cameră de supraveghere instalată în scara blocului. Timp de câteva minute bănuitul a căutat prin scara blocului, apoi a sustras bicicleta, asigurându-se că nu va fi observat de locatari, după care a părăsit locul infracţiunii.

Bicicleta a fost returnată proprietarului, iar bănuitul riscă să fie cercetat penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By