Today. MD cere Ambasadelor să investigheze informațiile prezentate în filmul KIV-FRA 2

Screen Shot 2016-05-26 at 5.55.13 AM

Redacția portalului TODAY.MD cere Ambasadelor și organelor de forță să se implice în investigarea informațiilor prezentate în filmul KIV-FRA2. Amintim că Today.MD a publicat, joi, un material despre întâlnirile de taină de la Frankfurt ale liderului Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, omul de afaceri Victor Țopa, dar și ex-președintele Zonei Economice Libere (ZEL) din Bălți, Marin Ciobanu.

Scrisoare deschisă

Ambasadei SUA în Republica Moldova
Ambasadei României în Republica Moldova
Ambasadei Germaniei în Republica Moldova
Reprezentanților UE în Republica Moldova
Centrului Național Anticorupție
Procuraturii Generale
Serviciului de Informații și Securitate
Onorați reprezentanți ai Misiunilor Diplomatice în Republica Moldova, onorați reprezentanți ai structurilor de Forță și de Drept!
Informațiile publicate în investigația KIV-FRA2 denotă grave probleme de securitate al statului Republica Moldova, care este supus unor atacuri premedidate pe diferite dimensiuni: Economică, Politică și Socială. Schemele de spălare de bani, complotul împotriva statului de drept și al bunăstării cetățenilor al unor actori care au fost în permanență în umbra celor mai nefaste evenimente din Republica Moldova, sunt periculoase nu doar pentru cetățenii Republicii Moldova dar și pentru stabilitatea din întreaga zonă.
Interesele meschine ale grupării oligarhice, conduse de persoane condamnate în Republica Moldova și a unor actori politici implicați în scandaluri de corupție, sunt mai mult decât clare – revenirea la putere și fuga de justiție, chiar cu prețul compromiterii totale a parcursului European al țării, un parcurs pentru care cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul la ultimile alegeri parlamentare.
Rugăm Reprezentanțele Diplomatice să se implice în investigarea informațiilor prezentate, or activitatea descrisă de jurnaliștii Today.md pune în pericol și securitatea statelor pe care le reprezentanți. Rugăm Reprezentanții UE să verifice activitatea economică a acestei grupări, care finanțează pe căi obscure destabilizarea Republicii Moldova prin proteste violente.
Rugăm Ambasada SUA să verifice legăturile cu Victor Bout ale oligarhului Victor Țopa și implicarea lui Victor Țopa în schemele cu trafic de armament.
Jurnaliștii Today.MD vor continua investigațiile, inclusiv pe alte dimensiuni și cer pe aceasta cale ca reprezentanțele diplomatice să ia atitudine față de nenumăratele agresiuni împotriva jurnaliștilor Today.md, din ultima perioadă.
REDACȚIA TODAY.MD
27 mai 2016

You may also like

Comments are closed.

By