Spărgătorii de magazine // Au furat laptopuri și telefoane de peste 1 milion de lei // VIDEO

Screenshot_43

Patru tineri de 18 şi 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Anenii Noi și Ialoveni, suspectați pentru comiterea mai multor furturi din magazine, au fost reţinuți de poliție.

Tinerii (trei băieți și o fată) activau pe teritoriul raioanelor Leova, Bălți, Hîncești, Rezina și Chișinău din luna martie 2016, timp în care au reuşit să spargă nouă magazine de tehnică de calcul, de unde au sustras telefoane, laptopuri, tablete în valoare de peste 1 milion de lei.

Fiecare infracțiune era săvârșită în mai puțin de un minut. Aceștia spărgeau magazinele pe timp de noapte, prin deteriorarea geamurilor și ușilor. Ulterior, bunurile sustrase erau comercializate în afara țării prin intermediul unor persoane de încredere.

Ultima infracțiune a suspecţilor, a avut loc la 27 aprilie curent, cînd suspecţii au pătruns într-un magazin de telefoane din orașul Leova, de unde au sustras bunuri materiale în sumă de circa 67 000 de lei, după care au părăsit locul infracţiunii.

Suspecții au fost reținuți în flagrant, doi din ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar alții doi sînt cercetați în stare de libertate.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și realizatorilor au fost ridicate bunuri sustrase.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 186 al.4,5 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Furt” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 12 ani.

You may also like

Comments are closed.

By