Socialiștii cer convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului

dodon

Socialiștii cer convocarea ședinței extraordinare plenare a Parlamentului, pentru data de 10 mai 2016, începînd cu ora 10.00 în care să fie audiați ministrul apărării, ministrul de interne, al afacerilor externe și integrării europene, și directorul serviciului de informații și securitate. Solicitarea vine ca urmare a intrării pe teritoriul țării a militarilor americani care urmează să participe în cadrul unor aplicații.

„Persoanele care au admis ca forțele militare, tehnica, soldații străini, americani, să intre pe teritoriul RM să fie concediați și președintele țării are toate atribuțiile în acest sens… Dislocarea trupelor, manevrele planificate, inclusiv expunerea pe 9 mai a tehnicii militare în PMAN trebuie interzisă imediat”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Socialistul a dat asigurări că pe 9 mai, PSRM va face tot posibilul ca tehnica militară să nu ajungă în PMAN. Dodon a spus că pregătesc numeroase acțiuni în acest sens.

„Vă promit că vor fi mii de persoane care nu vor permite ca tehnica militară să intre în Chișinău. Veți merge peste oameni? Ne vom pregăti foarte serios pentru ziua de 9 mai”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că marți în Moldova a ajuns o coloana de tehnică militară americană. Soldații din SUA împreună cu militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By