Și ziariștii lui Țopa și Filat vor să fie liberi!

mars presa4

Jurnaliștii de la instituțiile controlate de oligarhii Victor Țopa, Chiril Lucinschi și Vlad Filat au participat, joi, la Marșul pentru libertatea presei, organizat de un grup de organizații neguvernamentale.

mars presa

pres

13214623_858355624276130_2084446696_o

13214840_858355904276102_974806044_o

Manifestația a început în fața Parlamentului la care au participat câteva zeci de jurnaliști. Aceștia au mers în marș până în fața parlamentului unde au avut o discuție cu șeful legislativului, Andrian Candu. Spikerul i-a invitat pe reprezentanții presei la o întâlnire, săptămâna viitoare, pentru a analiza problemele cu care se confruntă mass-media.

”Libertatea presei este foarte importantă și în situația în care sunt intimidări și piedici este important să le excludem. Dar asta se face prin dialog constructive”, a declarat Candu.

candu pres

Însă mai mulți participanți se pare că nu au venit la acțiune pentru a rezolva problemele cu care se confruntă breasla, lucru remarcat și de Candu.

”În situația în care am ieșit în fața Dvs. să avem o discuție și nici măcar nu e posibil pentru că unii sunt interesați doar să scandeze și să protesteze, atunci probabil nu există o intenție adevărată de a găsi poate eventuale soluții la acele impedimente pe care le menționați”, a spus el.

Atunci în discuție a intrat directoarea ”Ziarului de Gardă”, Alina Radu, intervenția căreia semăna mai mult cu un atac la persoană decât apărarea intereselor jurnaliștilor. După un schimb de replici între Andrian Candu și Alina Radu, președintele parlamentului a reiterat invitația la discuții pentru cei ”care sunt cu adevărat interesați în dialog și soluții”.

foto: moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By