Preşedintele Federaţiei de Baschet, REȚINUT pentru 72 de ore într-un dosar de escrocherie

supercupa2

Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM), a fost reţinut, astăzi, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de dobândirea averii străine, prin înşelăciune, în proporţii deosebit de mari. Victima este un cetăţean al Republicii Slovacia şi susţine că ar fi fost deposedat de 210 000 de euro.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că bănuitul, împreună cu alte persoane, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 000 de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. Asta chiar dacă FBRM nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha), şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, pe parcursul anului 2015, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii de pe teritoriul Republici Slovace, ar fi transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova şi ar fi transmis bănuitului şi altor persoane diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 000 de euro, ceea ce constituia, la etapa dată, echivalentul sumei de 4 645 388 lei conform cursului BNM.

În prezent, preşedintele FBRM este reţinut pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare. Acţiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

You may also like

Comments are closed.

By