Preşedintele Federaţiei de Baschet, în arest pentru 30 de zile

vucol

Judecătoria Buiucani a decis arestarea preventivă a Președintelui Federației moldovenești de Baschet (FBRM), Octavian Vucol pe un termen de 30 de zile, a anunțat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Amintim că preşedintele FBRM a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de dobândirea averii străine, prin înşelăciune, în proporţii deosebit de mari. Acesta, împreună cu alte câteva persoane, ar fi deposedat un cetăţean al Slovaciei de 210 000 de euro.

Aceștia l-ar fi convins să investească 340 000 de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. Asta chiar dacă FBRM nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha), şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, pe parcursul anului 2015, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii de pe teritoriul Republici Slovace, ar fi transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova şi ar fi transmis bănuitului şi altor persoane diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 000 de euro, ceea ce constituia, la etapa dată, echivalentul sumei de 4 645 388 lei conform cursului BNM.

Dacă va fi găsit vinovat, președintele FBRM, riscă până la 15 ani de închisoare.

Totodată, în acest dosar au mai fost reținuți doi complici – un electrician şi un director de SRL.

You may also like

Comments are closed.

By