Presa subordonată fugarilor Ţopa, prinsă cu o nouă minciună

Jurnal

Jurnal.md a fost prins cu minciuna. Acest site a distorsionat mesajul directorului Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, dintr-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă. Macovei şi-a exprimat opinia că autoritățile nu înțeleg foarte bine impactul propagandei mediatice asupra populaţiei. Iar jurnal.md a prezentat totul invers, notează publika.md.

„Sunt absolut convins că guvernanţii din Republica Moldova şi cei care sunt acum, coaliţia de guvernare, şi coaliţiile care au fost anterior, înţeleg foarte bine impactul absolut nociv pe care îl are propaganda asupra populaţiei”.

Astfel au interpretat declarația directorului Asociației Presei Independente, pe când, mesajul original, este cu totul altul:

„Chiar nu cred că guvernanții din Republica Moldova și cei care sunt acum, coaliția de guvernare, și coalițiile care au fost anterior, înțeleg foarte bine impactul absolut nociv pe care îl are propaganda asupra populației, de lungă durată.”

Contactat de Publika TV, Petru Macovei a solicitat corectarea articolului în care este citat, mizând pe buna-credința jurnaliștilor.

„Jurnaliștii au obligația să citeze exact sursele. Așa cum s-a citat pe Jurnal.md este un caz de eroare, sper că este eroare și nu este făcută cu intenție. Trebuie să excludem din activitatea noastră de jurnalistică interpretările rău-intenționate pentru a proteja anumite interese”, a spus Petru Macovei.

Directorul Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu nu a răspuns la telefon. Nu este pentru prima dată când resursele media subordonate interlopilor fugari Victor şi Viorel Ţopa sunt prinse cu minciuna.

You may also like

Comments are closed.

By