PRECIZĂRI în legătură cu reținerea liderului Antifa, Grigore Petrenco

AEROPORT-Chisinau

Poliția de Frontieră vine cu unele detalii privind incidentul produs astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău, în care a fost implicat cetățeanul R.Moldova, Grigore Petrenco.

Astăzi, în jurul orei 12.00, la linia de control s-a prezentat, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, Grigore Petrenco, care urma să zboare spre Munchen.

30 de minute mai târziu, pe linia dispeceratului Poliției de Frontieră a parvenit decizia instanței de judecată Râșcani, prin care am fost anunțați că dlui Petrenco nu i se permite părăsirea teritoriului R.Moldova. Astfel, angajații Poliției de Frontieră au solicitat, persoanei în cauză, să părăsească sala de așteptare, anunțându-l despre decizia instanței de judecată, nefiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Inițial, dl Petrenco nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor de frontieră, urcându-se în autocarul care transportă pasagerii spre aeronavă. La solicitarea repetată a angajaților Poliției de Frontieră de a coborî din autocar, domnul Petrenco s-a conformat și a părăsit sala de așteptări.

Poliția de Frontieră precizează că cetățeanul Grigore Petrenco nu a fost reținut, iar polițiștii de frontieră au acționat în conformitate cu legislația națională, nedepășind atribuțiile funcționale.

You may also like

Comments are closed.

By