Platon îl bagă în schemă pe feciorul său, Egor

platon

Oligarhul Veacesclav Platon reapare din nou în atenția opiniei publice datorită schemelor de preluare a activelor unor bănci din Republica Moldova prin metoda raider. Cunoscut ca raiderul Nr. 1 în sectorul bancar autohton, Platon recurge acum la o șmecherie pentru a recăpăta influența asupra uneia din cele mai mari bănci din Republica Moldova. Fiul lui Veaceslav Platon intenționează să cumpere un pachet de acțiuni de la Moldova Agroindbank, anunță Newsmaker.md, care face referire la unele surse.

Potrivit sursei, citate de UNIMEDIA, Egor Platon a depus deja o cerere la Banca Națională prin care intenționează să cumpere coata de 39,58 la sută din totalul acțiunilor de la această bancă.

Este vorba despre pachetul de acțiuni care, în data de 2 martie, a fost blocat de către BNM și urmează să fie vândut până pe 2 iunie.

Solicitați de sursa citată, reprezentanții BNM au recunoscut că au primit deja două cereri pentru acest pachet de acțiuni, dar a refuzat să dea nume invocând prevederile legale.

„În ultima perioadă au parvenit două cereri de procurare a acțiunilor respective. Nu avem dreptul să dăm niciun nume. Cumpărătorul final va fi anunțat doar dacă acesta va permite acest lucru”, au anunțat reprezentanții BNM.

De menționat este că Egor Platon are doar 21 de ani. Acesta a subliniat în cererea depusă la BNM că acțiunile de la MAIB vor fi procurate cu banii primiți în dar de la tatăl său.

UNIMEDIA amintește că în data de 2 martie, BNM a decis că mai mulți acționari de la Moldova – Agroindbank să fie obligați să întoarcă acțiunile aferente cotei substanțiale achiziționate fără permisiunea prealabilă a Băncii Naționale, în capitalul social al BC „Moldova-Agroindbank” S.A. Această cotă constituie 39,58 la sută din totalul acțiunilor de la această bancă. Tot atunci, BNM decis să fie retrasă confirmarea a doi administratori (vicepreședinți ai Comitetului de conducere) ai BC „MOLDINDCONBANK” S.A.

Atunci, BNM anunța că un grup de acționari ai BC „Moldova-Agroindbank” S.A., compus din ÎCS „Gser Grup” SRL, „Prodromos Limited”, „Provix Group” SRL, „Tush Enterprises” LTD, „Dresfond Invest Limited”, „Symbol Wood Limited”, SIA „Dilnoro Group”, CA „Alliance Insurance Group” S.A., OOO „Kомпозит”, „Multigold Production Limited”, „Hessond Solution Limited”, „Setora Limited”, „Salvia Enterprise” LTD, „Mattiola Business” LTD, „Ostryn Business Limited”, „Azyol Development LTD”, „Moldasig” S.A., „Dunlin Invest” LTD, B.C. „Moldindconbank” S.A., OOO „Eвробалт”, acționează concertat în raport cu această bancă și au achiziționat anterior o cotă substanțială în capitalul social al băncii în mărime cumulativă de 39.58 la sută, fără a dispune de permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale.

Contactat de reporterul UNIMEDIA, Veaceslav Platon nu a răspuns la telefon.

UNIMEDIA amintește că despre Veaceslav Platon se zvonește că ar sta în spatele mai multor atacuri raider și furturi din sistemul bancar moldovenesc. Platon califică drept mituri și invenții toate acuzațiile.

sursa: Politics.md

You may also like

Comments are closed.

By