Platforma DA condusă de Tapiola? Ambasada SUA nu comentează

pirkka tapiola

Unul dintre liderii Platformei DA a făcut o declarație cel puțin stranie, dacă nu scandaloasă chiar. Este vorba despre Inga Grigoriu, care a dat de înțeles că în spatele Platformei DA s-ar afla nimeni alții decît partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, care le-ar fi dat instrucțiuni și sfaturi cum să acționeze grupului de inițiativă.

Mai mult ca atît, Grigoriu îi sugerează ambasadorului American că Platforma s-ar putea dezice de sprijinul acordat de parteneri.

Inga Grigoriu

D-le Ambasador, in noiembrie 2014 cetatenii R. Moldova inca nu aflau despre miliardul furat.

D-le Ambasador, alegerile din noiembrie 2014 au fost masiv fraudate. Avezi dovezi suficiente!
D-le Ambasador, am urmat recomandarile oficialilor straini si partenerilor de dezvoltare si am trezit Tara! Aveti exemplul unei justitii captive, unui Guvern nelegitim, ales la miez de noapte! D-le Ambasador, nu noi l-am ales. Dvs l-ati sprijinit!
D-le Ambasador, ce faceti acum? Ati ales sa discutati cu cel „mai prosper om de afaceri” din R. Moldova?
D-le Ambasador, ce-ar fi, daca ne lipsiti de sprijinul Dvs, sa ne clarificam singuri?

Redacția Today a solicitat comentarii de la Pirkka Tapiola, șef al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Ambasada SUA în Republica Moldova, or implicarea unor state străine în protestele care au degenerat de mai multe ori în violențe ni s-a părut un lucru Grav.

Ambasada SUA a reacționat la solicitarea noastră declarând că nu va comenta statusul de Facebook al Ingăi Grigoriu, iar reacția lui Pirkka Tapiola se mai lasă așteptată până la 10 mai, cel puțin așa ne-a declarat ofițerul de presă al oficialului European, care va reveni în Republica Moldova până la acea dată.

sursa: Today.MD

You may also like

Comments are closed.

By