Plahotniuc șterge pe jos cu Țopii: Sunt cinici. Folosesc oamenii cu nevoi și îi abandonează!

plahotniuc

Prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc a declarat într-un interviu exclusiv pentru Deschide.MD că oligarhii Victor și Viorel Țopa s-au folosit de nevoile oamenilor ca să-și facă partid. Acesta îi consideră cinici pe finanțatorii Partidului DA pentru că și-au construit partidul folosindu-se de sărăcia oamenilor și nevoile lor, iar ulterior i-au abandonat. Potrivit lui Plahotniuc, Țopii nu au sorți de izbândă în politică pe termen lung, pentru că oamenii pe care i-au folosit atât de urât îi vor judeca la timpul potrivit. 

„Există persoane, cum sunt Țopii, care își folosesc averea în calitate de armă politică, chiar și de peste hotare. Ei consideră că este legitim de a încuraja protestele bazate pe minciuni și distorsiuni, de a scoate oamenii în stradă, de a le provoca furia și supărarea, iar apoi, când lucrurile iau o întorsătură urâtă, să îi lase în voia sorții, să-i abandoneze pentru a-si construi un partid politic pe spinarea lor. E cinic. Tactica lor nu va triumfa pe termen lung, pentru că e construită pe minciună și interese obscure, care nu au legătură cu interesele reale ale populației. Aspectul moral însă, cel legat de folosirea unor oameni care, într-adevăr, au anumite nevoi şi probleme reale, în scopuri murdare, pentru crearea unui partid al unui grup de interese, nu eu trebuie să-l judec, ci oamenii, la momentul potrivit.

Referindu-se la captivitatea statului, termen promovat cu ardoare de presa clanului Filat-Lucinschi și cea a oligarhului Țopa, Plahotniuc a sugerat să ne amintim de perioada în care majoritatea instituțiilor cu pondere aparțineau PLDM-ului.

Legat de captivitate, i-aș întreba pe cei care folosesc acest termen pe unde au fost ei în ultimii ani? Cum de nu au fost la fel de vocali și de îngrijorați de această așa-zisă captivitate când Vama, Fiscul, Ministerul de Interne, cel al Agriculturii, se aflau în captivitatea unui partid? Răspunsul îl găsiţi în averile pe care le-au făcut unii dintre cei care astăzi vociferează că statul e captiv. Sunt oameni care s-au trezit brusc anul acesta, când schemele prin care fraudau statul au început să se închidă una câte una, iată de ce unii dintre ei au realizat peste noapte caă statul a devenit captiv, după ce şi-au pierdut sursele de venituri ilicite. Urmăriţi doar rezultatele din ultimele doua luni ale unora dintre instituţiile mentionate şi o să înţelegeţi mai bine ce vă spun.

Întrebat cum explică pozițiile diferite ale SUA și UE față de actualul guvern și evoluțiile RM în această perioadă, Vlad Plahotniuc a spus că partenerii externi nu estimează RM sau anumiţi lideri politici după insinuările unor grupări, de genul celor de la Frankfurt, conduse de Victor și Viorel Țopa , ci după acțiunile pe care le face guvernarea.

Vreau să ştiţi că nici liderii SUA, nici liderii UE nu se informează din campaniile de manipulare ale unei televiziuni sau din scrisorile analiştilor finanțați de grupul obscur de interese moldovenesc din Frankfurt, care încearcă să preia puterea în Moldova. Ei cunosc foarte bine despre existenţa acestui grup care activează nociv, inclusiv într-o zonă a societății civile, dar şi a politicului. Partenerii externi, însă, nu evaluează ţara noastră sau pe anumiţi lideri politici după insinuările unor astfel de grupări, ci după acțiunile pe care le face guvernarea şi liderii politici care o sustin. Eu nu am simţit vreodată o atitudine nefavorabila a SUA faţă de mine sau PDM, aşa cum nu am simţit nici acum o atitudine privilegiată în mod aparte. Eu am văzut un interes pentru dialog constructiv, o abordare şi o evaluare pornite de la realităţi, nu din informaţii deformate şi o dorinţă de a colabora cu toți cei care pot influenţa în mod pozitiv dezvoltarea Moldovei.

You may also like

Comments are closed.

By