9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

PLAHOTNIUC despre CANDIDATUL UNIC: Este neserios…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Întrebat ce crede despre un posibil candidat unic al dreptei pentru prezidențiale, Vlad Plahotniuc a declarat pentru Deschide.md că partidele serioase trebuie să aibă propriul candidat pentru prezidențiale. Mai mult ca atît, acesta consideră chiar ridicolă încercarea interlopilor Țopa să-și înainteze un interpus din numele întregii opoziții, prin păcălirea celorlalți lideri ai opoziției.  

— Un partid politic serios nu poate să nu participe cu candidatul propriu la alegeri atât de importante, cum sunt cele prezidenţiale. De aceea avem turul întâi, ca fiecare partid să propună electoratului candidatul şi proiectul său, iar în turul doi desigur că deja se poate ajunge la diferite alianţe, la un candidat susţinut de mai multe partide. Dezbaterea care există acum în zona partidelor de dreapta, de a susţine un singur canidat, este ridicolă, cel puţin prin modul în care se vede public că se desfăşoară, când o marionetă a unor interlopi fugari încearcă în cel mai cinic mod să profite de nişte naivi ca să-i dea lui sprijinul și voturile în numele „unităţii” dreptei, aşa cum i-a păcălit şi pe oameni când i-a scos la proteste, apoi le-a abandonat nevoile şi s-a folosit de protestul lor pentru a-şi face un partid politic. Eu nu cred că el şi gruparea interlopă din spatele lui vor reuşi să-i păcălească pe ceilalţi lideri ai opoziţiei de dreapta. Chiar dacă sunt neexperimentaţi, văd că au şi ei o puternică dorinţă de afirmare şi încearcă să-si construiască partide şi o carieră politică.

Deci nu avem o dezbatere şi o intenţie serioasă de unitate a dreptei nici măcar în zona opoziției şi, oricum, cred că dacă aceste partide s-ar uni în jurul unui singur candidat, scorul total al dreptei ar fi considerabil mai mic decât ar putea acumula aceste partide împreună, dacă ar merge separat. Partidele de dreapta din opoziţie au, până la urmă, tot dreptul chiar şi să fuzioneze şi să-l susțină pe candidatul interlopilor fugari, eu nu văd o problema aici, important e să o facă transparent şi să-şi asume public aceasta decizie, astfel încât electoratul să înţeleagă ce votează.

Alegerea preşedintelui nu trebuie să aibă în faţă doar viziuni geopolitice, oamenii au nevoie, în primul rând, de un preşedinte echilibrat, care să gestioneze cu înţelepciune tensiunile din societate, nu să le accentueze şi să genereze războaie politice. E nevoie de un preşedinte puternic, cu experienţă reală de viaţă, care să fie garantul stabilităţii ţării în următorii ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img