Peste 56 de mii de moldoveni au arme de foc în casă

arma

Potrivit datelor statistice, la moment 56 144 persoane fizice dețin în posesie 69 503 arme de foc, inclusiv 42 135 arme cu ţeava lisă, 20896 cu țeavă ghintuită.

De la începutul anului 2016, peste 500 de arme de foc, dintre care 420 pentru încălcarea regulilor de deținere, 58 deținute ilegal și alte 57 predate benevol, 1500 de muniții de diferit calibru și 17 grenade au fost ridicate de angajații Inspectoratului General al Poliției.

Screenshot_1

Totodată, pentru diverse încălcări şi nereguli depistate, au fost retrase 134 de permise de port-armă.

De asemenea, au fost întocmite 579 de procese-verbale contravenționale în privința persoanelor fizice, suma amenzilor aplicate constituie 119 350 de lei.

În context, angajații Serviciului Supraveghere Armament și Activități Licențiate ai IP Fălești, au efectuat două percheziții autorizate la locuințele unor persoane, suspectate de deținere ilegală de bunuri. La prima locuință din satul Hrubna Nouă, raionul Fălești, polițiștii au ridicat o armă pneumatică de model „TORUN-MAGNUM”, cal. 4.5 mm și o cutie de praf pentru încărcarea cartușelor cu inscripția “КРУК”. Conform datelor din Registru de Stat, ultimul nu este posesor de armă de foc.

La cea de-a doua locuință, din satul Taxobeni, forțele de ordine au ridicat o armă cu țeavă lisă lungă de model IJ, cal.16 mm, deținută ilegal și trei cartușe de cal. 16 mm. Ambele cazuri sunt cercetate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

You may also like

Comments are closed.

By