PAS-ul Maiei Sandu se aseamănă cu partidul lui Leancă: Nu aduce nimic nou

maia sandu 4

Presa i-a acordat prea multă atenție Maiei Sandu, în condițiile în care popularitatea ei în rândul cetățenilor e destul e mică, susține politologul Victor Juc.

Comentând ratingul înalt (în special în comparație cu alți politicieni) al Maiei Sandu, expertul a declarat pentru Sputnik că sondajele sociologice pe departe nu întotdeauna demonstrează adevărata situație și ratingurile reale.

„Subliniez – cercetările sociologice cuprind câteva mii de respondenți și reprezintă opinia lor, de aceea rezultatele acestor sondaje nu arată că este vorba de o susținere popular. Eu înțeleg că mass-media i-a oferit multă atenție partidului Maiei Sandu, iar formațiunea a figurat în sondaje încă până la existența sa. Dar amintesc că grupul de inițiativă s-a confruntat cu probleme serioase în timpul colectării de semnături pentru înregistrarea partidului”, a spus Juc.

Având în vedere situația deplorabilă a eșichierului politic în Republica Moldova, noul partid PAS, condus de Sandu, are posibilitatea să ocupe o parte a sectorului politic de dreapta, a menționat politologul.

„Reieșind din aceea că Maia Sandu se consideră unul din liderii opoziției de centru-dreapta și că din acest partide fac parte mulți intelectuali, partidul are unele șanse să devină o forță politică serioasă. Apropo, pentru electoratul PLDM acum luptă nu doar partidul Maiei Sandu, dar și partidul Platforma DA. Ele, apropo, concurează și pentru o parte a electoratului PL”, a spus expertul.

Totodată, el a menționat lipsa unor elemente novatorii ale noii forțe politice și asemănarea cu alte formațiuni politice.

„În principiu, partidul Maiei Sandu nu aduce nimic nou în viața politică din Republica Moldova, se aseamănă cu partidul lui Iurie Leancă, creat cu un an înainte și va include intelectualitatea, de aceea este puțin probabil că partidul ei va avea o susținere largă în primul rând în localitățile rurale – la fel ca partidul lui Iurie Leancă. În opinia mea, ambele formațiuni sunt urmașele Partidului Liberal Democrat”, a declarat Juc.

sursa: mesaj.md

You may also like

Comments are closed.

By