OPERAȚIUNE comună MTIC – Registru – CNA la Cahul. Circa 40 de dosare, ridicate

cna

Circa 40 de dosare ale persoanelor, care au obţinut permise de conducere, eliberate de Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul a Î.S. „CRIS REGISTRU” (SÎTCCA), au fost ridicate astăzi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acţiunea a avut loc în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul traficului de influenţă, exprimat prin transmiterea, prin intermediari, a diferitor sume de bani persoanelor publice din cadrul SÎTCCA. În urma descinderilor, un expert-coordonator al SÎTCCA a fost escortat la sediul DGT Sud pentru audieri, anunță serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA).

În fapt, este vorba despre o serie de denunţuri, depuse la CNA, în care sunt reclamate fapte ilicite ale funcţionarilor de la Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul care ar fi pretins diferite sume de bani pentru a elibera permise de conducere fără participarea persoanelor la probele practice şi teoretice sau pentru a favoriza susţinerea cu succes a examenelor de calificare. În cadrul acestor cauze, au fost documentaţi intermediari, unii dintre ei fiind reţinuţi, în flagrant, săptămâna trecută, angajaţi ai Şcolilor auto din Cahul şi Vucăneşti, precum şi persoane publice din cadrul SÎTCCA din Cahul. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, sumele pentru obţinerea permiselor de conducere variau între 300 şi 500 de euro.

În prezent, procurorii, în comun cu CNA şi reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, dar şi ai CRIS Registru, efectuează un şir de acţiuni pentru colectarea probelor ce ar confirma obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere, precum şi implicarea angajaţilor din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul în acţiuni ilicite.

Screenshot_6

Screenshot_1

Screenshot_4

You may also like

Comments are closed.

By