O nouă REȚINERE în dosarul fraudelor de la Banca de Economii

BEM

Directorul unui SRL a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul delapidărilor de la Banca de Economii. Bărbatul este cercetat penal pentru dobândirea prin înşelăciune a unui credit în valoare de 1 250 000 de euro de la BEM, fapt ce a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari entităţii bancare. În prezent, bănuitul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Creditul a fost acordat în perioada în care la şefia BEM se afla Grigore Gacikevici.

Amintim că, CNA are în gestiune mai multe cauze penale ce vizează delapidările de la Banca de Economii şi Banca Socială. Este vorba despre obţinerea creditelor prin înşelăciune, însuşirea bunurilor în proporţii deosebit de mari, încălcarea regulilor de creditare, abuz în serviciu, spălare de bani, gestionarea defectuoasă a BEM şi Banca Socială şi obstrucţionarea supravegherii bancare.

În total, în dosarele CNA, 10 persoane au statut de învinuit, trei – de bănuit, iar alte trei persoane sunt anunţate în căutare, fiind emise mandate de arestare pe numele acestora. În prezent, 19 dosare deja se află pe rol în instanţele de judecată, iar cinci persoane, printre care fostul şef al BEM Grigore Gacikevici, au statut de inculpat.

De menţionat că, suma totală a creditelor investigate de CNA în dosarelel BEM este de 1 812 622 912 de lei, 23 552 169 de dolari şi 32 414 517 euro. În cazul Băncii Sociale, suma împrumuturilor acordate cu încălcarea regulilor de creditare este de 459 900 000 de lei, 12 800 000 de euro şi 11 400 000 de dolari.

You may also like

Comments are closed.

By