NASTASE ÎȘI ASUMĂ VIOLENȚELE DIN 24 APRILIE

protestatri bauti DA

Andrei Năstase, liderul partidului DA, organizator al protestelor care s-au soldat cu violențe la data de 24 aprilie curent, și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile violente prin faptul că s-a arătat gata, să le ofere asistență juridică persoanelor reținute în cadrul dosarului penal pornit de MAI.

Printr-un comunicat de presă, acesta confirmă că persoanele reținute de oamenii legii pentru violențele din 24 sunt membri ai Platformei și participanți activi la acțiunile acesteia.

Astfel, după mai bine de 10 zile de la momentul în care mai mulți polițiști au fost internați cu diferite traumatisme la spital, provocate de pietrele aruncate de oamenii lui Năstase, Platforma recunoaște că stă în spatele celor reținuți și că anume violențele sunt modul corect prin care DA își poate spune păsul:
Cerem eli­be­ra­rea ime­di­ată a celor reți­nuți și înce­ta­rea acțiu­ni­lor de inti­mi­dare și teroare asu­pra pro­tes­ta­ta­ri­lor, care și/au reven­di­cat drep­tu­rile con­sti­tu­țio­nale. Vom acorda asis­tență juri­dică și vom fi ală­turi de fie­care pro­tes­ta­tar care a mani­fes­tat cu bună cre­dință, care și-a spus păsul la acțiu­nile noas­tre de pro­test.

În urma violențelor din 24 aprilie au avut de suferit 17 polițiști dintre care 4 au ajuns la spital cu diferite traumatisme.

You may also like

Comments are closed.

By