Mitropolia // Fără CRUCI pe marginea drumurilor: Vor fi DEMONTATE

fondcrucimargineadrumului24-1349373483

Crucile instalate pe marginea drumurilor din țară vor fi demontate. Decizia a fost luată ca urmare a consultărilor purtate între Mitropolia Moldovei și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor

„… s-a convenit organizarea demontării de pe marginea carosabilului a crucilor, care vor fi adunate într-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior conform destinației la înmormântarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe”, se spune într-un comunicat al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.

„Instalarea crucilor pe marginea carosabilului nu este în duhul Bisericii și contravine Canoanelor Bisericii Ortodoxe. Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui număr mare de cruci în zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troiţă executată conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troiţelor este marcarea faptului că în localitatea respectivă locuiesc creştini, sunt aşezate de obicei la răscruci de drumuri și cu siguranță, ca aspect sunt mai corespunzătoare”, se mai spune în comunicat.

You may also like

Comments are closed.

By