Mișmașuri cu „implicarea” viceministrului Transporturilor. A fost chemat la audieri

mita_0

Un tânăr din Ungheni este cercetat penal pentru trafic de influenţă, după ce i-ar fi promis unui om de afaceri că îl poate ajuta să obţină autorizaţii de transport rutier pentru firma sa. Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra viceministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, precum şi asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale Transport Auto şi că-i poate determina să elibereze autorizaţiile corespunzătoare contra unor sume de bani şi servicii.

Denunţătorul a mai declarat ofiţerilor CNA şi procurorilor că, pentru serviciile menţionate, bănuitul i-ar fi cerut omului de afaceri să-l includă în compania sa în calitate de co-fondator cu o cotă-parte de 50 la sută. Totodată, bărbatul ar mai fi pretins o parte a venitului, obţinut din activitatea rutelor autorizate, care ar fi urmat să fie împărţită cu unele persoane publice din cadrul instituţiilor indicate mai sus.

Pentru probarea depoziţiilor declarantului, ofiţerii DGT Nord a CNA l-au audiat, în calitate de bănuit, pe viceministrul Transporturilor. Acesta însă a negat acuzaţiile aduse, precizând că îl cunoaşte pe bănuit, dar că nu ar fi făcut afaceri ilegale cu el.

În acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal – traficul de influenţă. Legea prevede până la 7 ani de închisoare pentru comiterea acestei infracţiuni.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

You may also like

Comments are closed.

By