Mai multe localități, fără curent din cauza grindinei. Pentru astăzi a fost emis COD GALBEN

meteo-465x390

În urma ploilor torenţiale cu grindină, mai multe localităţi din ţară au rămas parţial fără curent electric. Conform informaţiilor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, în dimineața zilei de 25 mai, rămâneau deconectate de la curent 15 localităţi din 5 raioane.

Fărăc energie electrică au rămas parţial cinci localităţi din raionul Călăraşi, o localitate din raionul Cahul, trei localităţi din Ialoveni, două din Hînceşti, două din raionul Cimişlia şi o localitate din UTA Găgăuzia. Echipele specializate a furnizorului de curent electric lucrează pentru restabilirea energiei către consumatori.

În urma ploilor cu grindină înregistrate în ţară pe data de 24 mai, au fost afectate mai multe localităţi din nordul ţării. Grindina a afectat localitatea Danu raionul Glodeni, dar şi satele Gălăşeni, Petruşeni şi or. Costeşti din raionul Răşcani. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează se estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Pentru astăzi, meteorologii au emis avertizarea Cod Galben de vijelie, descărcări electrice, averse puternice cu grindină.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi se va menține caracterul instabil al vremii, se prevăd ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

You may also like

Comments are closed.

By