VIDEO // DETALII după perchezițiile de la Primăria Chișinău. Viceprimarul Vlad Coteț, REȚINUT

CNA

UPDATE // Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut, astăzi, cinci persoane, în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice. Printre reţinuţi sunt viceprimarul Capitalei, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, un inspector al Inspecţiei de stat în construcţii şi doi intermediari.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru prestarea diferitor servicii precum : urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

În prezent, toate cinci persoane au statut de bănuit şi sunt reţinute pentru 72 de ore. În timpul audierilor, unul dintre bănuiţi a solicitat în grijiri medicale şi a fost escortat la Spitalul de urgenţă pentru a fi investigat.

Amintim că, în dimineaţa acestei zile, mai multe percheziţii au fost derulate la domiciliile, automobilele şi birourile de serviciu ale funcţionarilor Primăriei şi altor persoane vizate în dosar.

 

(14.20) Centrul Național Anticorupție (CNA) va face declaraţii vizavi de operaţiunea de azi, desfăşurată în cadrul unei cauze penale de corupere, în care sunt vizaţi funcţionari ai Primăriei capitalei, dar şi persoane intermediare. Briefingul va avea loc la ora 14.30.

Amintim că ofițerii CNA au efectuat, astăzi, percheziții la domiciliile, automobilele şi birourile de serviciu ale funcţionarilor.

Ulterior, ouă persoane, bănuite că ar fi avut rolul de intermediar în cauza penală menţionată, au fost reţinute pentru 72 de ore.

You may also like

Comments are closed.

By